С още едно платно разширяват АМ „Тракия“ между София и Пловдив

DenNews.bg
03.08.2017
размер на текста:

Разширяването на магистрала "Тракия" между София и Пловдив с трета лента вече е в приоритетите на кабинета. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов при приемането на програмата за управление на правителството до 2021 г. Документът не е публикуван, но от кабинета разпространиха стенограмата от разискването на приоритетите.
"С АПИ в неделя правихме едно съвещание, министерството на транспорта, регионалното министерство и трябва да ви кажа, че ние започваме да мислим до Пловдив да разширяваме "Тракия" с още една лента. Извадихме статистиката от камерите на АПИ - между 45 000 и 50 000 автомобила се движат по "Тракия" на денонощие", обяснява премиерът Бойко Борисов на министрите си, пише в „Сега“. Не се споменава колко би струвало това и кога евентуално може да започне. Но по думите на Борисов с тези 50 000 коли на ден "на третата, четвъртата, петата година трябва да се подменя асфалтът при такова натоварване. И ние тогава пак трябва да даваме по 100 милиона за отсечките да започнем да ги ремонтираме".
За "Хемус" пък желанието на премиера е "да можем максимум в мандата да отидем до Търново и до Търговище, образно казано, с "Хемус".


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети