Не минава уикенд без автомобилна кражба в Сапарева баня

DenNews.bg
28.08.2017
размер на текста:

И през този уикенд е регистрирана кражба на автомобил в Сапарева баня, с което престъпниците взимат резултат 4:0 срещу полицията. За последните пет седмици само през един уикенд не бе извършена автомобилна кражба, а за момента няма задържани и обвинени за посегателствата.

Полицейският началник на Дупница Борислав Динев коментира, че почеркът на престъпленията не е еднакъв, което най-вероятно означава, че кражбите не са дело на едни и същи извършители, т.е. не става дума за организирана група, която да действа на територията на Сапарева баня.

Сигналът за последната кражба е подаден в РУ Дупница в събота. Откраднатият лек автомобил „Тойота“ е собственост на туристка.

Както при всички случаи до момента и тази кражба е извършена през нощта, а пострадалият е гост на курортния град.

„Впрегнати са всички усилия и ще установим извършителите. Липсата на охраняеми паркинги, както и недобрата осветеност на улиците през нощта улесняват крадците. Струпването на много хора и автомобили доведе до увеличаване на посегателствата. Закономерно колкото повече са посетителите на града, толкова повече са кражбите“, обясни Динев.

Крадците подбират сравнително нови автомобили в добро състояние, но не и луксозни возила. Кражбите стават по малките улички в централната част на Сапарева баня. Във всички случаи до момента автомобилите са били без алармени системи.

По последния случай е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети