Евакуираха две села заради голям пожар в Кресненското дефиле

DenNews.bg
25.08.2017
размер на текста:

500 пожарникари, военни и доброволци подновиха тази сутрин гасенето на пожара в Кресненското дефиле. 115 жителите на две села бяха евакуирани снощи.
Горят около 8000 декара.
Срещу огъня са изпратени 2 хеликоптера и 34 пожарни коли.
Овладяно е положението, преместени са хората, осигурена е безопасността им, което бе най-важното на този етап. На евакуираните жители от двете села - Сенокос и Ощава, са предоставени храна и подслон. Осигурено е полицейско присъствие за охрана на имуществото им. Полицията ще пази собствеността им докато пожарникари, армия, местни хора и горски служители успеят да овладеят този пожар”, заяви вътрешният министър Валентин Радев, който късно снощи пристигна на мястото на бедствието.
През нощта пожарникари, горски работници и полицаи дежуриха, за да предотвратят разрастване на пожара, заяви директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.
"Важно е да успеем да овладеем обстановката още докато е хладно сутринта. Пожарът е с дължина 7 км в двете посоки. Необходими са много сили и техника за погасяването“, допълни Николов.
Огънят тръгна вчера от района на симитлийското с. Мечкул и бързо се разрасна заради силния вятър.
ЧЕЗ –Разпределение изключи електропровода, осигуряващ електричеството на селата Сенокос, Мечкул и Ракитна в община Симитли, както и селата Стара Кресна и Ощава в община Кресна, докато пожарът бъде угасен. Източник: manager.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети