Марек: Имаше напрежение, но срещу Германея се забавлявахме

DenNews.bg
21.08.2017
размер на текста:

Доволен от играта и победата с 4:1 над Германея бе треньорът на Марек Цветан Видински. Ето как коментира двубоя: „Мачът тръгна доста добре за нас, а през първото полувреме всичките ни атаки бяха изцяло футболни. Второто полувреме имаше леко отпускане, но това е нормално, след като водехме 4:0. Миналата седмица след мача директно си тръгнах, защото нямаше какво да коментирам. Срещу Пирин (Рз) нямаше нищо футболно, а сега 90 минути играхме с удоволствие и се забавлявахме. Казах на играчите и през седмицата, че твърдо съм зад тях. Отборът ни е по-добър от миналата година, натрупахме опит“.
„В нашия отбор имаше повече напрежение. Няма база за сравнение между Марек и Германея. Всеки очаква, че щом Марек играе в Сапарева баня, ще спечели с лекота, за това имаше напрежение“, посочи Видински.
„Като се затвори един отбор срещу нас, ние седим и гледаме и не знаем какво да правим. Работим върху това. Имаме добри външни футболисти и като гост играем добре. Новите бързо се адаптираха. Те са пълни работохолици, не спират да тренират и изпълняват това, което им се казва. Освен това няма човек, който да е казал нещо за заплати и пари. В това отношение повечето треньори в групата могат само да ми завиждат. Думата „пари“ в нашата съблекалня не съществува и мога само да им благодаря за спокойствието, което дават на мен и ръководството“, обобщи треньорът на Марек. 


Наставникът на Германея Борис Кръстев пък логично не бе доволен от показаното от неговите възпитаници. „Много лоша загуба за нас и напълно заслужена победа за Марек. Имаме едва два удара във вратата, всичко хубаво беше от страна на Марек. Няма как да се оправдаваме с ранния гол. Просто явно на някои състезатели им е изтекло времето за организиран футбол. По-добре да си играят на малки вратички. Явно трябва да правим промяна в движение. Имаме нужда от защитници. Ще правим или вътрешна рокада, или нови хора ще вграждаме в състава. Налага се да правим промени, но времето не работи в наша полза. Лошият старт означава тежък сезон“, коментира Борис Кръстев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети