11-годишното момиче, намерено в асансьор, е убито заради скандал за пушене на наргиле

DenNews.bg
21.08.2017
размер на текста:

11-годишното момиче, което бе намерено мъртво в асансьор на жилищен блок в Бургас, е убито с една прободна рана в областта на врата. Това съобщи на брифинг в Апелативна прокуратура - Бургас ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР - Бургас, предаде „Фокус“.
Убийството е извършено от 15-годишно момче от Бургас в жилищна сграда в жк „Меден рудник“. Сигналът за деянието е подаден в 17.29 часа вчера. Трупът на момичето е намерен случайно. То е било без документи за самоличност и лични вещи, без телефон. Нямало е и свидетели. Веднага е образувано досъдебно производство за убийство на малолетно момиче и са започнали оперативните действия за разследването на случая. В ранните часове на днешния ден заподозреният в извършването на деянието е задържан.
Мотивът за убийството е скарване между двамата за това къде да пушат наргиле. Заподозреният и жертвата са се запознали в социалните мрежи преди няколко седмици, разменили са си телефонните номера, последвала е среща, като се е стигнало до това умишлено престъпление. Момчето е задържано, като предстои иск за налагане на мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа, след което иск за налагане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, въпреки че лицето е непълнолетно. Момчето няма предишни криминални прояви.
За такова деяние законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, но тъй като лицето е непълнолетно наказанието се редуцира от 3 до 10 години затвор.
От прокуратурата и от полицията отправиха апел към родителите да налагат по-строг контрол спрямо децата им, когато използват социалните мрежи.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети