На 4 септември удрят първата копка на голямото обновяване на жк „Бистрица“

DenNews.bg
19.08.2017
размер на текста:

Изтече срокът, в който решението на община Дупница по избор на изпълнител за инфраструктурния проект на жк “Биситрица“, можеше да бъде обжалвано.
В указания законов срок жалба в Комисията за защита на конкуренцията не е входирана.
"Решението вече официално е в сила. В следващите дни подготвяме договорът, който ще бъде сключен с фирмата изпълнител, а след това започват ремонтни дейности", коментира зам.-кметът по европроектите Красимир Георгиев.

Припомняме, че стойността на проекта е 5 626 434,83 лева и включва цялостно преасфалтиране на жк „Бистрица“, изграждане на пешеходни алеи, кътове за отдих, изкуствена площадка за футбол, волейбол и баскетбол, озеленяване и др. Парите са осигурени по проект, който общината спечели по Оперативна програма "Региони в растеж".

Официалното сключване на договора ще стане на 4 септември от 10,30 часа в заседателната зала на ОбС-Дупница, а в 11,30 часа ще бъде направена първата копка в района на бившия обувен завод.

Освен надземната инфраструктура, успоредно с работата ще върви и цялостната подмяна на водопровода, за който кметът инж.Методи Чимев договори безвъзмездни 1,2 млн. лв. от МРРБ. В подмяната на водопровода се включват още улиците "Асен Меджидиев" (от ул. "Милин Камък" до "Жива вода"), "Драган Овчаров, "Оструган", "Черни връх", "Милин Камък" и ул. „Цар Иван Шишман“ до "Жива вода".
"На тези улици освен подменен водопровод, в договорът е включено и възстановяването на уличната настилка. Апелът ни към гражданите е да проявят разбиране от дискомфорта, който ще им се създаде, но все пак говорим за период от няколко месеца. До края на месец юни 2018 година, ще сме приключили с всички ремонтни дейности и ще имаме напълно нов квартал", заключи Георгиев.
Припомняме още, че големият проект не включва подмяна на канализацията, заради което само преди броени дни кметът Чимев се срещна със зам.-министъра на околната среда и водите с искане за безвъзмездно финансиране в размер на общо 6,2 млн. лв. за подмяна на канализацията на жк „Бистрица“ и шест улици, попадащи в обхвата на проекта „Интегриран градски транспорт“ от ПУДОС.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети