Ким Чен Ун отлага ракетния удар, ще чака отстъплението на САЩ

DenNews.bg
15.08.2017
размер на текста:

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун отлага решението си за изстрелване на балистични ракети срещу остров Гуам, за да наблюдава по-дълго време поведението на САЩ, съобщи севернокорейската официална агенция ЦТАК.
САЩ, които първи разположиха близо до нас многобройни ядрени оръжия, трябва първи да вземат правилното решение и да покажат с действията си, че искат да свалят напрежението на Корейския полуостров и да предотвратят опасния военен сблъсък, е заявил Ким Чен Ун.
Той е наредил на армията да остане в постоянна готовност за стрелба, ако той вземе такова решение, отбелязва информационната агенция. Лидерът на комунистическата страна коментира, че ако САЩ „упорстват в изключително опасните си и безрасъдни действия на Корейския полуостров, КНДР ще вземе мерки, както вече бе обявено“.
Американският министър на отбраната Джим Матис заяви вчера, че ако Северна Корея удари с ракети територия на САЩ, много бързо може да се стигне до война. По думите му САЩ ще се прицелят срещу всеки обект, който приближи остров Гуам.
Ние ще защитим нашата страна срещу всяка атака във всеки момент, независимо откъде идва, каза Матис и добави, че „нещата ще станат сериозни“, ако Пхенян реши да приведе в действие заканите си към САЩ.
Въпреки санкциите на Съвета за сигурност на ООН, Северна Корея не спира ракетните изпитания под предлог, че право това за защита от военната агресия на САЩ и съюзниците им.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети