4-месечно бебе пострада при падането на изсъхнал клон

DenNews.bg
10.08.2017
размер на текста:

Изсъхнал клон падна върху детска количка в парк „Простор“ в Кърджали и рани 4-месечно бебе. За щастие новороденото не е пострадало тежко.
То обаче е транспортирано до Спешното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, където лекарите са установили, че има охлузвания по крачето и кръвонасядания. Бебето ще бъде под наблюдение в следващите дни.
Майката М. Б. пък е в шок, съобщи местният сайт "Родопи 24".
Инцидентът се разиграл към 12.00 часа в сряда, когато по главната алея имало много майки с детски колички. Отчупил се е клон на бряст.
Периодично работници на „Озеленяване, чистота и благоустройство” извършват огледи в кърджалийските паркове, съобщиха от дружеството. Днес екип ще бъде в парк „Простор“, всички сухи клони ще бъдат премахнати, допълниха оттам.

Миналата седмица клон падна върху майка с 4-годишно момченце в Борисовата градина в София. Тогава обаче не пострада то, а жената, която е с травми по тялото и ще носи яка на врата си.

Дни преди това изгнило дърво рухна и рани тежко 41-годишна жена в центъра на София. Тя е със счупен крак и счупване в областта на кръста.

Вчера пък 38-годишен работник беше убит от голям клон на дърво, паднал върху камиона, в който той товарел стока.

По този повод столичният кмет Йорданка Фандъкова призова гражданите да подават сигнали, ако забележат изсъхнали и опасни дървета.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети