Продължава издирването на избягал затворник

DenNews.bg
10.08.2017
размер на текста:

Продължава издирването на 53-годишния затворник, избягал от затвора в Стара Загора. Петър Попов по прякор Папиша е излежавал 18-годишна присъда за грабеж. Избягал е само година и девет месеца преди да бъде освободен.
През последните години е бил на облекчен режим за добро поведение. Работил е като магазинер в лавката към затвора. Вероятно е избягал с оборота. Сградата, където се намира магазина, не е под охрана.
Директорът на затвора недоумява как и защо е избягал. През последните години за него са полагани големи усилия да бъде социализиран, информира Нова телевизия.
Петър Попов е с дълго криминално досие. Излежава присъда в старозагорския затвор заради извършването на серия въоръжени грабежи.
Петър Попов ограбвал таксиметрови шофьори и задигал автомобилите им край междуселски пътища. Последният случай е край хасковското село Корен.
Попов е обявен за общодържавно издирване. При залавянето му го чакат минимум 3 години удължаване на присъдата. Започнали са разпити на цялата затворническа администрация.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети