26 души са пострадали при двете верижни катастрофи на „Тракия“

DenNews.bg
05.07.2017
размер на текста:

Две са верижните катастрофи, блокирали движението по АМ „Тракия“ тази сутрин. Увеличава се броят на пострадалите при. В столични болници вече са приети 26 души, съобщиха от здравното министерство.
Първият сигнал за верижен удар на 47-ия километър в посока Пловдив край Ихтиман е постъпил на тел. 112 в 6.36 ч. В 6.52 ч. е постъпила информация за нова катастрофа, в обратната посока на магистралата. В двата верижни сблъсъка са участвали около 40 моторни превозни средства.
Веднага са изпратени 13 линейки на "Спешна помощ", на 3 от които се е наложило да направят повторен курс.
До 10.40 ч. 26 пострадали са приети в пет столични болници, уточниха от здравното ведомство.
В УМБАЛ „Св. Анна“ са приети 14 пациенти: мъж на 42 г. с черепно-мозъчна травма, който е хоспитализиран в Клиниката по неврохирургия; жена на 39 г. с черепно-мозъчна травма и фрактури на челните и лицеви кости; 60-годишна жена с комоцио; мъж на 45 г. с луксация на прешлен и тежка неврологична симптоматика (квадриплегия); жена на 56 г. с тракоабоминална травма; 15-годишно дете с фрактура на ляво бедро; жена на 36 г. с фрактура на дясна предмишница; две деца на 8 и 12 г. с лицево-челюстни травми; жена на 55 г. с комоцио; 13-годишно дете с комоцио; пациент с шийна фрактура.
Останалите двама пострадали са с политравми и охлузвания
2-годишно дете, 16-годишната му майка и още двама души са приети в "Пирогов". Майката и детето са с черепно-мозъчни травми. Жена на около 80 г., е с гръдна травма, и е приета в противошокова зала на лечебното заведение. Приет е и пациент с оплаквания от болка в областта на горен и долен крайник.
В спешното отделение на ИСУЛ са приети четирима пациенти с единични и множествени травми.
В УМБАЛ „Софиямед“ е оказана медицинска помощ на двама пострадали – мъж на 36 г. с счупване на подбедрицата и лека черепна фрактура и 29-годишна жена с шийна травма.
В „Токуда“ са приети двама пациенти с фрактури.
Много ниска мъгла в двете посоки и тлеещо бунище близо до Ихтиман, причиняващо допълнително замъгляване, са вероятно причината за двете тежки катастрофи, съобщи пред журналисти в Народното събрание вътрешният министър Валентин Радев.
Той призова шофьорите да карат внимателно.
Инцидентът стана причина за образуването на огромно задръстване. Движението по магистралата е блокирано и в двете посоки. Полицията отклонява колите по обходни маршрути.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети