Ужас! 68-годишен джерманец уби с изключителна жестокост коте на съсед, Фесйбук свали кървавото видео

DenNews.bg
26.07.2017
размер на текста:

68-годишен мъж от дупнишкото село Джерман е убил коте на съсед по изключително жесток начин, а зверството е записано на видео от друг съсед, който публикува кървавото видео във Фейсбук.
Днес видеото бе пресподелено от хиляди потресени хора от цяла България, но скоро след това бе свалено от Фейсбук, заради кадрите на жестокост.
Бруталният случай се разиграл преди дни. Мартин Зиновиев е човекът заснел видеото. Той живее в Перник, но в този ден бил при майка си в Джерман. Когато чул страшния плач на животинката и виковете на убиеца излязъл и започнал да вика по извършителя да спре. За да удостовери случилото се Мартин заснел клип с мобилния си телефон и по-късно го качил на личната си страница във Фейсбук.
Извършителят е Йордан Михайлов от Джерман. В селото казват, че е алкохолик, до момента не бил проявявал агресия към хора и животни.

Кметът на Джерман Ангел Цветков е в отпуск, но секретарката му Анелия днес е подала официален сигнал в полицията.
Пристигналите на място криминалисти не са открили нито Михайлов, нито Зиновиев в селото. Полицаите са уверили, че разследване ще има.
Видеото събра хиляди коментари преди да бъде свалено от Фейсбук, а в много от тях се отбелязваше, че у нас липсва ефективно разследване и наказание за насилие над животни. Въпреки че законът е ясен – за тежко увреждане или убийство на животно се полагат от 1 до три години затвор, извергите остават ненаказани и неразкрити.
По закон у нас в момента към всяка областна дирекция би трябвало да има зоополицаи, но само преди дни от организациите за защита на животните алармираха, че това са редови полицаи, те не са преминали обучение и реално не изпълняват задълженията на зоополицаи. Когато убийството или осакатяването на животно е станало без очевидци или заснемане, разследванията се претупват с разпит на подалите сигнала, какъвто бе случаят с жестокото убийство на бездомно кученце в Дупница през ноември 2015 г.
През месец август миналата година софиянец уби малки кученца на съседка с ловната си пушка, защото те скимтели.
Дни по-късно мъж закла с брадва куче в Рила.
През септември в Самораново домашно куче бе намерено застреляно.
Вчера жена от Сапарева баня подаде сигнал, че кучето й е било застреляно. През 2013 г. в курортния град неизвестен брой кучета, включително и домашни, бяха избити със стрелба от автомобил.

През месец май 2014 г. домашна котка бе убита в жк "Бистрица", като бе хвърлена от 6-ия етаж на жилищен блок.

Една от малкото присъди на убиец бе издадена срещу мъж от Рила, който застреля куче пред очите на дете с незаконно притежавана ловна пушка. Виновникът получи условна присъда от 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок. Този случай и дело са от 2012 г.

А ето какво казва законът: 

Чл. 325б. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.) (1) Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.
(2) Наказанието е от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева, когато деянието по ал. 1 е извършено:
1. от лице, което осъществява дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полагане на грижи за тях;
2. по начин или със средства, опасни за живота на хора или животни, по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост;
3. на публично място или в присъствието на малолетно или непълнолетно лице;
4. повторно.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети