Пожарникар пренесе на гръб изгубили се в планината деца

DenNews.bg
25.07.2017
размер на текста:

Полицаи и пожарникари от Септември помогнаха на група от деца и придружителката им, загубили се в планината. Сигналът е получен снощи малко след 20.30 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Група от 10 деца на възраст между 7 и 10 години, заедно с придружителката им, решили да се разходят в района на село Варвара, където гостуват за лятната ваканция. Те отишли до местността Равно боре, но на връщане се смрачило, загубили пътеката и се оказали в дере близо до река Чепинска.
Изход от там нямало, трябвало да преминат реката. По това време обаче реката е пълноводна и нямало как групата да премине от другата страна. Ръководителката на групата подала сигнал на тел. 112.
Незабавно бил сформиран екип от служители от противопожарния участък в Септември и полицаи от местното управление. В операцията се включили и началниците на двете звена.
Пристигайки на мястото, екипите преценили подходящ участък за превеждането на децата. Периметърът бил осветен с прожектори и обезопасен с въжета. Един от служителите на местното противопожарно звено e пренесъл на гръб безопасно всичките 10 деца през коритото на реката.
Четири часа по-късно всички се прибрали невредими по домовете си.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети