Добавката за стаж няма да се пипат, Симеонов се извини за хвърлената бомба

DenNews.bg
20.07.2017
размер на текста:

Добавката за професионален опит и стаж се запазва, а темата за нейното отпадане не е в дневния ред на правителството. Това стана ясно след извънредна среща на синдикатите с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов.
Президентът на КНСБ Пламен Димитров обяви, че важните теми, които ще се обсъждат с управляващите, са свързани с доходите и работните места.
На днешната среща бе решено темите за трудовото законодателство да се обсъждат в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС).
Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов изтъкна, че на срещата при премиера са разговаряли за много важни теми. Влязъл като черен песимист, но излязъл оптимист. Ще се изготви план за работа на НСТС, допълни Манолов.
Валери Симеонов се извини за отзвука от изказаното му лично мнение, че класът трябва да отпадне. "Съжалявам за изказаното лично мнение", разкая се вицепремиерът и обеща да се въздържа в бъдеще от споделяне на личните си позиции.
Представителите на синдикатите посочиха, че от 2007 няма клас "прослужено време". Заменен е с добавка за стаж. Гореща есен обещават синдикатите, ако кабинетът не даде ясен знак как ще се реши проблемът с доходите на хората.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети