Поклон, Апостоле! Днес отбелязваме 180 г. от рождението на Васил Левски

DenNews.bg
18.07.2017
размер на текста:

 Днес, 18 юли, отбелязваме 180 г. от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, идеолог и организатор на Вътрешната революционна организация- мрежа от революционни комитети за освобождаването на България от османско владичество.
Век и половина по-късно българите не сме осъществили мечтата на Левски за чиста и свята република, за която той живя, бори се и умря. И не само, че не сме я осъществили, но и с криворазбрано патриотарстване, масова апатия и подаване на нагла манипулация превръщаме мечтата на Апостола в блян-все по-недостижима химера.


С концерт, пленер, ателие и поднасяне на цветя ще отбележим 180 г. от рождението на Васил Левски в Дупница.
Ето цялата програма, посветена на Апостола:
9:30 ч. - паметник на Васил Левски – Рецитал на Общинска духова музика
10:00 ч. –паметник на Васил Левски - "180 ГОДИНИ ВЯРА В СВОБОДАТА " – Рецитал с участието на Вокална група при ОУ "Христо Ботев", с. Самораново с ръководител Лилия Дотина. Поднасяне на венци и цветя.
10:30 ч. – пл."Свобода" - "АКО СПЕЧЕЛЯ, ПЕЧЕЛИ ЦЯЛ НАРОД...." – Ателие посветено на 180 години от рождението на Васил Левски
18:00 ч. – двора на Джамията - Концерт – Пърформанс и пленер по случай 180 години от Рождението на Апостола на Свободата.
Участват: Владимир Тасев- цигулка; Художници - Иван Попов, Ангел Илчев, Георги Кацарски, Елена Марулевска, Мария Атанасова, Сашка Митева, Румен Георгиев, деца от Арт ателие "Дон Кези".

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети