Ново 5: Кюстендил се отказа, кашата е пълна

DenNews.bg
15.07.2017
размер на текста:

Ново писмо на ФК Кюстендил до Зоналния съвет на БФС-София ще пренареди Югозападната Трета лига. След като първоначално новаците подадоха заявка за участие в първенството, вчера от клуба изненадващо са обявили съвсем официално, че се отказват. Както сме съобщавали, индикации за това имаше още след класирането на отбора за Трета лига, но кюстендилци подадоха заявка за участие в крайния за това срок – 10 юли. Дни по-късно обаче рязко си промениха решението и се оттеглиха. Според слуховете, това е станало срещу финансова компенсация от трети отбор.
Сега в Зоналния съвет ще трябва да търсят варианти за изход от ситуацията. При първия вариант ще се насрочи бараж между Брацигово и Елин Пелин – двата тима, които загубиха квалификацията за „Б“ група, съответно от ЦСКА 1948 и ФК Кюстендил. При втория вариант в групата административно ще бъдат включени и Брацигово и Елин Пелин. Това обаче означава, че броят на участващите тимове за новия сезон ще нарасне на 19, което е неприемливо. Проблем се явява и това, че не е ясно каква е готовността най-вече на Брацигово за участие в Трета дивизия.
В Зоналния съвет нямат време за губене – жребият за новото първенство е насрочен за 31 юли, а стартът на шампионата за 12 август.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети