Селски кметове се оплакаха на Ив. Константинов от градоначалника на Бобошево

DenNews.bg
11.07.2017
размер на текста:

Кметове на села изчакаха чинно реда си на днешната приемна на народния представител Ивайло Константинов в Дупница, за да се оплачат от липсата на диалог с градоначалника на Бобошево Крум Маринов. Първенците на бобошевски села не само са избягвани от Маринов, но и не срещнали разбиране и не получавали помощ за решаване на проблемите на хората по селата. Затова и следващата приемна а Ивайло Константинов заяви, че възнамерява да направи следващата приемна на територията на община Бобошево.
"Хората идват с реални казуси, които обикновено касаят административна немарливост, или съдебна такава", коментира след приемния си ден в Дупница народният представител от ГЕРБ Ивайло Константинов. Той уточни, че по време на приемната са били поставени два казуса, касаещи Югозападното държавно предприятие и толерирането на конкретни фирми. "Това е втори пореден случай, за който съм сигнализиран. След първия проведох среща с г-н Панталеев, който ме увери, че това не може да се случи. Предвиждам поредната среща още през тази седмица със зам.-министъра, който отговаря за горите", заяви Константинов.
В приемния си ден депутатът от ГЕРБ бе потърсен, за да съдейства на хора, които крайно се нуждаят да бъдат настанени в общински жилища.
"По време на приемната проведох и изключително ползотворен разговор с представител на армънската общност в Дупница, който има намерение да бъде изграден център за армънски език и култура. Това е изключително смислено намерение и го подкрепят изцяло. Ще се срещна със съветника на г-н Борисов по тези въпроси, за да начертаем необходимия път", обясни още Ивайло Константинов. Той е бил сигнализиран и по казуси, свързани с Общинската и Областната служба по земеделие, като е поел ангажимент да търси решения по тях.
Народният представител пое ангажимент да подкрепи и инвестиционно намерение на потърсили го за това граждани. "Има линия в Българската банка за развитие и насърчаване на инвестициите, така че още идната седмица ще организирам среща, за да бъде разгледан бизнес планът", каза Константинов.
По време на приемната, граждани се оплакаха и от липсата на текст в закона, който адекватно да установява наднорменото работно време при работниците. "Като член на тази комисия, обещах много бързо да го проверя и, ако няма такъв работещ механизъм, да работим за него", обясни депутатът от ГЕРБ.
Ивайло Константинов бе сигнализиран и за това, че масово такситата укриват доходи и осигуровки.
"Радвам се, че на такива срещи хората обръщат внимание на това, което би облекчило техния живот и ежедневие. По всичко, което бе отчетено като проблематика по време на приемни и предизборната кампания, вече се работи и съвсем скоро ще имаме внесени още няколко законопроекта, в които участвам и аз", заяви след края на приемния ден народният представител от ГЕРБ Ивайло Константинов.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети