Състезателка на СКТМ "Марек Дигеста" стана бронзова медалистка на ученическите игри по тенис на маса

DenNews.bg
06.06.2017
размер на текста:

 Състезателката на СКТМ "Марек-Дигеста" Радостина Стоянова с печели бронзов медал в индивидуалната надпревара на финалите на ученическите игри по тенис на маса. С отбора на СУ "Паисии Хилендарски" гр.Дупница, Стоянова спечели и брознов медал в отборното класиране. Заедно със съотборничките си Криси Колева и Габриела Георгиева в групите на отборната надпревара,тимът на дупничанките завърши на второ място,като допусна загуба само от отбора на Горна Оряховица, а победи тимовете на София с 4:1, на Пловдив с 4:1 и Сливен с 4:1. На полуфинала девойките допуснаха загуба от тима на Две Могили.В крайното класиране заеха 4-то място.

В индивидуалната надпревара, Криси Колева загуби от доста по голямата и опитна от нея Виктория Стефанова от Две Могили. За отбелязване е,че Криси е 6 клас, а взе участие в горната възрастова група 8-10 клас. Другата представителка на СКТМ "Марек-Дигеста"- Радостина Стоянова победи на 1/8финал Евгения Велкова от София с резултат 3:0, на 1/4финал победи Мирела Николова от Сливен,също с резултат 3:0 и на полуфинал загуби от Шампионката Ивет Илиева от Две Могили. В битката за бронзовия медал, Стоянова победи категорично втората ръкета на шампионките от Две Могили- Мирослава Андронова с резултат 3:0. Състезанието се проведе в град Добрич, от 02-04. Юни. " Радостина е много талантливо,отговорно и трудолюбиво момиче и труда и се възнаграждава. Тя завършва един много успешен сезон, в който успя да завоюва 3 медала и много призови места. Много се гордея с нея! Поздравявам и другите две момичета за добрата игра и престижното класиране." - коментира треньорката на девойките Емилия Ганчева. 

Успешно представяне и на състезателите на „Марек” на провелото се Държавно Отборно първенство до 12 години в град Свищов. Младите надежди на дупнишкия тенис - Стефан Димитров, Мартин Стоянов и Светлин Колев се класираха за финала в по горната възрастова група до 12 години при над 110клуба конкуренция в България. Едва 9 годишните представители на СКТМ „Марек-Дигеста” бяха най-малките участници в надпреварата. 12-те класирали се отбора за финала бяха подредени в 4 групи по 3 отбора. Дупничани бяха поставени в 3-та група. Записаха победа над отбора на Две Могили и загубиха от „Корабостроител” Варна. На ¼ финал допуснаха загуба от доста по опитния отбор на Търговище. В битката за 5-8 място, успяха да победят отбора на „Комета” Луковит. В крайното класиране заеха 5-то място.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети