Германия въвежда по-строги мерки към мигрантите

DenNews.bg
03.06.2017
размер на текста:

 Германия одобри днес по-строги мерки по отношение на мигрантите. Те увеличават правомощията на властите да идентифицират и депортират хора, които може да са опасни или не заслужават убежище, предаде Асошиейтед прес.Горната камара на германския парламент, Бундесратът, одобри окончателно днес мерките, разрешаващи на националната миграционна служба да проверява данни от мобилни телефони на мигранти, пристигащи без документи, и да обменя сведения с други служби при ситуации, преценени като опасни.

Новите правила също така ускоряват процеса на депортиране на мигранти и позволяват на властите да проследяват подлежащи на депортация опасни лица с помощта на електронни гривни. Одобрените по-строги мерки са в отговор на кървавото нападение в Берлин на Коледа, извършено от човек, чиято молба за убежище била отхвърлена и който очаквал да бъде депортиран.

Мерките казват "съвсем ясно: Тези, които не се нуждаят от закрила, и най-вече тези, които мамят, хитруват или вършат престъпления, трябва да си понесат последиците и да бъдат връщани" в страните си, заяви германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер./БНТ

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети