Найден Найденов потвърди, че напуска волейболния Марек, почти сигурно е, че поема Нефтохимик

DenNews.bg
29.06.2017
размер на текста:

"До 10 дни ще е ясно на кой отбор ще бъде треньор. Най-много до толкова, тъй като вече времето напредва и трябва да се работи по селекцията. Да, един от отборите, с които водя разговори, е Нефтохимик. Не мога да кажа дали със сигурност ще поема тима, тъй като все още нямам подписан договор с никой. Възможно е и това да се случи в близките дни", загатна Наката.

Специалистът обаче допълни, че има оферти и от други клубове, включително и от чужбина. "Освен с Нефтохимик имам разговори и с други отбори. Става въпрос за такива както в България, така и в чужбина. На този етап обаче няма смисъл да говоря с имена или пък страните, от които са. Имайте търпение, когато нещо стане официално, тогава ще разберете", каза още Найденов.

Актуалният в момента треньор на Марек изрази амбиция да води тим, който ще се бори за титлата, което кореспондира и с желанието на ръководството на Нефтохимик. Бургазлии афишираха атака на груповата фаза на Шампионската лига, което минава през елиминиране на сребърния медалист в Германия Фридрихсхафен. "В последните два сезона с Марек нямаше как да се борим за титлата поради обясними причини. Моите желания и амбиции са свързани именно с такъв проект, който има за цел да постига високи резултати и да преследва победата във всеки мач", завърши Найден Найденов.

Той е фаворит да застане начело на Нафтата не само заради името, което си изгради през последните години, а и поради отличните отношения, в които се намира с водещите играчи на бургазлии. Наката винаги се е разбирал добре с новия играещ спортен директор на клуба Теодор Салпаров, както и с близнаците Валентин и Георги Братоеви, определяни от други специалисти като "тежки характери".

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети