Мини сметище „оцапа“ едни от най-красивите санирани блокове в Дупница

DenNews.bg
27.06.2017
размер на текста:

Мини сметище се е образувало точно пред едни от най-красивите прясно санирани жилищни блокове в жк „Бистрица“ в Дупница. Става въпрос за блокове с номера 91, 92 и 93, които след безплатното саниране по националната програма за енергийна ефактивност, събират погледите на дупничани, но освен с отличния си външен вид и с грозната гледка отпред. Пред входа на блок 91 са натупани купища боклуци, включително строителни отпадъци, дюшеци и дори... тоалетна чиния.

Кофите за смет са на метър от отпадъците.

А съдовете за смет са точно до нерегламентираното сметище.
„След санирането блоковете ни станаха наистина приветливи, но гледката съвсем се оцапа с тези боклуци, хвърлени тук. Срамно е да виждаме това нещо всеки ден, а още по-неприятно и даже опасно е, след като тук играят деца и са възможни зарази“, обърнаха се живущи в блока. Те обясниха, че работниците на сметосъбиращата фирма редовно изхвърлят отпадъците от кофите за смет, но подминават с лека ръка останалите боклуци, намиращи се буквално на метър разстояние.


„Получава се абсурдна ситуация – празни контейнери и купища боклуци на метър от тях. Призоваме хората от Община Дупница, Контролното звено и фирмата по почистване просто да си свършат работата и да почистят мястото“, казаха още живущи в района.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети