Дупница е сред 10-те общини в страната, одобрени от Норвегия за 100% финансиране на проекти

DenNews.bg
27.06.2017
размер на текста:

Дупница е сред 10-те общини в страната, избрана от правителството на Норвегия за 100% финансиране на проектr= Това обяви на пресконференция днес заместник-кметът по европроектите Красимир Георгиев. 

Тази година схемата, по която ще става финансирането е малко по-различна и се състои в това, че задължително условие за финансиране от страна на Норвежкия фонд е, партньори на общината да бъдат фирми от Норвегия. Първият проект, по който община Дупница ще кандидатства е за консервиране на местността "Кулата" над Дупница, който вече бе разработен по времето на екскмета Атанас Янев. По този проект се предвижда и изграждането на ифраструктурата до историческата местност. Представители на общината ще посетят столицата на Норвегия Осло, където ще проведат срещи с предварително посочени партньори за работа по проекта. Сумата, за която ще се кандидатства, е в размер на 1 милион лева, обясни Георгиев.

Друг проект, по който ще се кандидатства за 100% финансиране от Норвежкия фонд, е този за цялостна подмяна на уличното осветление по селата.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети