Прокуратурата ще иска 2 години затвор за мъжа, подал сигнал за бомба на летище "София"

DenNews.bg
26.06.2017
размер на текста:

 На 25.06.2017 г. Георги Найденов, който вечерта - на 23.06.2017 г., подаде неверен сигнал за поставено взривно устройство на Летище София, беше задържан за срок до 72 часа с постановление на Софийската районна прокуратура.

Найденов е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 326, ал. 1 НК, за което е предвидено наказание "лишаване от свобода" до две години.

В хода на разследването, водено под надзора на Софийската районна прокуратура, е установено, че на 23.06.2017 г., около 22,40 ч. Георги Найденов позвънил от мобилен телефон на тел. 112. Същият заявил пред дежурен оператор, че на Летище София има поставена бомба. Във връзка с подадения от Найденов сигнал незабавно на място са пристигнали екипи на СОБТ-МВР, които, заедно със служители на ГПУ-София, са извършили проверка за наличие на взривно устройство, като такова не е било установено. За времето на извършването на проверката достъпът и до двата терминала на летището е бил блокиран, като намиращите се там лица са били изведени от сградите.

Разследването по делото продължава.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети