Трима служители на Митница Бургас са обвинени за получаване на подкупи

DenNews.bg
22.06.2017
размер на текста:

 Специализирана прокуратура повдигна обвинения на трима служители от Митническо бюро „Нефтохимически комбинат“ към Митница Бургас за участие в престъпен сговор за получаване на подкупи. Те бяха задържани на 20 юни в хода на проведена от служители на ГДБОП операция. По първоначални данни, митничарите договорили корупционната схема - искане и получаване на дребни суми от всеки шофьор на автоцистерна, който настоявал да мине бързо през пункта , в началото на миналата година. Точната сума на подкупите, които служителите са получили, предвид огромния брой камиони, преминаващи всекидневно през пункта, е в процес на уточняване. В рамките на разследването са разпитани десетки свидетели, имащи отношение към корупционната практика.
С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на двама от обвинените е наложено прокурорско задържане. На третия участник в престъпния сговор (престъпление по чл. 321, ал. 6) е наложена парична гаранция.
Днес Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд да наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двамата задържани митнически служители заради наличие на опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети