Прокуратурата привлече като обвиняем ученика, ритнал и замерил със стол учителка от столичната Професионална гимназия по туризъм

DenNews.bg
21.06.2017
размер на текста:

 Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се провежда разследване във връзка с нападението над преподавател в Софийската професионална гимназия по туризъм, извършено от ученик в същото учебно заведение.

На 20.06.2017 г. седемнадесетгодишният М. Ц. влязъл в учителската стая на Софийската професионална гимназия по туризъм, където в този момент се намирали учители от гимназията, една от които - Б.К. Непълнолетният Ц. започнал да се държи агресивно, да крещи и да обижда намиращите се в стаята преподаватели, блъскайки мебелите и показвайки неприлични жестове. Малко след това същият се насочил към стоящата в близост св. К., като я изритал в тялото, след което хвърлил стол по нея. В резултат на действията на обв. Ц. пострадалата К. е получила лека телесна повреда.

Във връзка с извършеното от М. Ц., на 21.06.2017 г. същият е привлечен като обвиняем за две престъпления – нанасяне на лека телесна повреда на учител по повод изпълнението на службата му /чл. 131, ал. 2, т. 4, вр. ал. 1, вр. чл. 130, ал. 2, вр. чл. 63, ал. 1, т. 4 от НК/, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ до три години, и хулиганство /чл. 325, ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 4 от НК/, което се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.

С оглед необремененото съдебно минало на обв. Ц. и предвид непълнолетието му, спрямо него е взета мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая“ като най-подходяща с оглед отнемането на възможността да извърши друго престъпление.

Разследването по делото продължава.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети