Пореден голям успех на дупнишките тенисисти на Държавно първенство!

DenNews.bg
19.06.2017
размер на текста:

 От 17.06 до 18.06. в град Пловдив се проведе Държавното Отборно първенство за Юноши Старша възраст до 18години по Тенис на маса. При 110 клуба конкуренция в България на финала се събраха най-достойните 12 клуба. Те бяха разпределени в 4 групи по 3 отбора. 

Дупнишкия СКТМ "Марек-Дигеста.спорт" в състав Радослав Котев, Николай Брейчев и Божин Ангелов бяха в група с отборите на "Кабаков" Шумен, като Дупничани се наложиха с резултат 4:0 и отбора на СКТМ "Дунав" Русе, който също победиха с 4:0. По този начин отбора взе първото място в групата и се класира на 1/4 финал, където срешна отбора на СКТМ "Фролош" София и по същия категоричен начин победи- 4:0. На 1/2 финал нашенци срещнаха отбора на домакините и настоящи шампиони СКТМ "Стоянстрой" Пловдив и при изключително оспорван и драматичен мач, загубиха с резултат 4:2.
На малкия финал за 3-4 място, Дупнишките тенисисти се наложиха убедително над отбора на "Корабостроител" Варна с резултат 4:0. По този начин завоюваха Бронзовите медали на Държавното първенство за Юноши Старша възраст за сезон 2016/ 2017година.
" Поздравявам момчетата за страхотната игра! В двата мача в групата,както на 1/4 финал и в битката за бронзовия медал, не загубихме нито една среща! За отбелязване е,че Радослав и Божин са на едва 15 години и за първа година се състезават в тази възрастова група до 18. Радослав Котев завърши турнира без нито една допусната загуба! Това е голям успех за нашия клуб и за град Дупница! За пореден път доказахме, че сме един от най-силните и успешни отбори в страната." коментира председателя на клуба Любомир Ганчев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети