Жертвите на пожара в Лондон станаха 17, очакват се още

DenNews.bg
15.06.2017
размер на текста:

 Спасителите не очакват да открият още живи хора в жилищния блок в западната част на британската столица Лондон, който беше обхванат от огромен пожар, обявиха от лондонската пожарна, цитирани от БиБиСи.

Шефът на лондонската пожарна Дани Котън заяви, че все още има "неизвестен брой" хора в тлеещите руини на Grenfell Tower в северната част на Кенсингтън.
Хората отчаяно се надяват на новини за изчезнали семейства и приятели, след като беше потвърдена смъртта на 17 души.

Кралица Елизабет II изтъкна, че нейните "мисли и молитви" са със семействата.

Повече от 30 души остават в болница, 17 от които са в критично състояние.

Британският премиер Тереза Мей, която посети мястото на трагедията, обеща пълно разследване, след като се задават въпроси за скоростта, с която се разпространи пожарът.Пожарникарите са били повикани в 24-етажната жилищна сграда в 00:54 часа местно време, по време, когато стотици хора са се намирали в сградата, повечето от тях спящи.

Мнозина са били събудени от съседи или викове и са напуснали сградата. Пожарникарите са спасили 65 възрастни и деца, но някои са останали в жилищата си, хванати в капан от дима и пламъците.

Тази сутрин е извършен бърз оглед на всички етажи, но тежестта на пожара и количеството на отломките означават, че задълбоченото издирване на хора ще бъде "трудно и мъчително".

Причината за пожара, който отне повече от 24 часа, за да бъде потушен, остава неизвестна.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети