Дупничанки остават в елита по бадминтон, Анжела Василева шампион и отива на Европейско

DenNews.bg
14.06.2017
размер на текста:

Женският тим на „Победа“ се нареди на 5-то място в класирането на Държавното първенство по бадминтон и по този начин запази мястото си в елита. За отбора от Дупница играха Ива Йовкова, Магда Димитрова, Людмила Костадинова, Кристина Миланова, Теодора Цветкова, 17-годишната Натали Андонова и 15-годишната Кристин Малашевска.
Същевременно възпитаничката на дупнишкото училище „Св. Климент Охридски” и състезателка на „Победа“ – Анжела Василева стана шампион на републиканските ученически игри във Велико Търново.

14-годишната Анжела стана първа в индивидуалната класация, а в отборното класиране училището се нареди на второ място. Носителките на сребърни медали станаха седмокласничките Анжела Василева и Евелина Даскалова, и шестокласничките Даяна Тунова и Памела Александрова под ръководството на треньора Юлияна Стойкова и учителката по физкултура Славянка Пачаръзова.
На Анжела Василева предстои сериозно изитание – участие с националния ни отбор на Европейското първенство по бадминтон във Франция от 16 до 21 юни.
 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети