Почернен дядо простреля бившия здравен министър на Македония

DenNews.bg
01.06.2017
размер на текста:

 В 12:05 часа в Скопие е прострелян бившият министър Никола Тодоров пред сградата на македонското здравно министерство, съобщи novamakedonija.com.mk.

Във връзка с атентата е задържан един човек, потвърдиха от вътрешното министерство на Република Македония.

От вътрешното ведомство потвърдиха, че Л.С, роден през 1957 година е изстрелял два куршума срещу бившия здравен министър Никола Тодоров, за когото се твърди, че не е ранен.

По неофициална информация нападателят е дядо на малката Тамара от Велес, която почина докато чака Фонда да одобри пари за нейна операция в чужбина. Решението, че има отпуснати средства за нейната операция пристигна в деня на нейната смърт.

Неназовани източници твърдят, че задържаният се прицелил в главата на Тодоров, но той замахнал с ръце, за да обезвреди нападателя и успял да го неутрализира.

За 12:30 часа беше насрочено приемането на поста министър на здравеопазването, който Никола Тодоров трябваше да предаде на Арбан Таравари.

Никола Тодоров е роден на 7 януари 1979 година в град Скопие. През 2002 година завършва гражданско право в Юридическия факултет на Скопския университет. На 10 юли 2009 година е назначен за министър на образованието и науката. От 28 юли 2011 е министър на здравеопазването.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети