9-годишен дупничанин би големите в Свищов

DenNews.bg
08.05.2017
размер на текста:

Класиране в челната осмица на турнира Млад Олимпиец постигна представителят на СКТМ Марек-Дигеста.спорт Стефан Димитров. 9-годишният тенисист от Дупница бе най-малкият състезател в надпреварата Свищов, участвайки във възрастова група до 12 години.
По регламент 16-те най-добри състезатели у нас бяха разделени в 4 групи по 4 участника. В груповата фаза Стефан се наложи над Божидар Васев от Панагюрище, след това победи и Георги Вълов от „Комета“ (Луковит) и загуби драматично от Виктор Димчев от „Корабостроител 92“ (Вн) с 2:3.

Така дупничанинът зае 2-рото място в групата, което му осигури класиране в челната осмица. „По никакъв начин крехката му възраст не си пролича и той игра страхотно. Стефан събра погледите в залата и всички бяха възхитени от играта му. Той полага много труд в тренировките и резултатите са налице. В клуба имаме още много талантливи деца, като Мартин Стоянов, Никола Крумков, Светлин Колев и др., на които предстои участие в Държавното първенство до 10 години. То ще се проведе в края на май“, коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.
 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети