Свещеници са две от жертвите в изгорелия автомобил, търси се чии са останките на третия загинал

DenNews.bg
05.05.2017
размер на текста:

 Окръжната прокуратура в Разград образува досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице в пътнотранспортно произшествие – престъпление по член 343, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Тежкото пътнотранспортно произшествие е станало около 23 часа на 4 май 2107 год. на околовръстния път на Разград. На километър след мотел „Пътна среща“ преди разклона за Кубрат автомобил „Форд фокус“ излязъл от пътя и катастрофирал. От удара колата се разцепила и пламнала.

В автомобила са открити човешки останки, чиято самоличност се установява. Около мястото на катастрофата са открити части от кръстове и църковна утвар, както и калимавка, каквито носят православните свещеници.

Автомобилът е собственост на 42-годишен свещеник от Басарбовския манастир. По данни на игумена на манастира той заедно с 35-годишен свещеник се връщали от погребение на свой колега в Поморие. В момента се идентифицират намерените останки на трети пътник в колата.

Продължават процесуално-следствените действия под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград за установяване на причините и самоличността на загиналите.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети