Тъпото и авер са задържани при поредната кражба на автомобил в столицата

DenNews.bg
04.05.2017
размер на текста:

 Столични полицаи задържаха двама мъже непосредствено след кражба на автомобил, информират днес от МВР. Наложени са им мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа
Софиянците А.Н. /43 г./ и П.К.-Тъпото /32 г./, и двамата с множество криминални прояви, свързани с моторни превозни средства, са задържани половин час след полунощ на 1 май в ж.к. „Манастирски ливади”. Полицейска операция е проведена от служители на секторите „Престъпления, свързани с МПС” и „Кобра” при СДВР. В хода й двамата били арестувани, непосредствено след като направили опит да укрият в гаражна клетка, взета от тях под наем за целта, противозаконно отнет от кв. „Редута” лек автомобил „Мазда 6”.
При задържането мъжете оказали яростна съпротива, което наложило употреба на физическа сила и помощни средства - белезници. Последвали процесуално-следствени действия в жилищата на двамата задържани. Оттам полицаите иззели множество технически средства, съотносими към престъпната им дейност, в това число устройства за заглушаване на GPS сигнали, ключове за автомобили, мобилни телефони, компютри, метално устройство за взломяване тип „тирбушон” и множество части от МПС.
Първоначално А.Н. и П.К. са задържани с полицейски мерки за срок до 24 часа. След доклад на материалите, събрани в рамките на образуваното досъдебно производство, в Софийската районна прокуратура, на двамата са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 346 от НК. Наложени са им мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.
Само преди няколко месеца А.Н. бе арестуван, след като в двора на дома му бяха установени множество укрити крадени автомобили от марките „Мазда”, „Пежо” и „Ситроен”, някои от тях цели, други разфасовани на части. За деянието мъжът престоя в следствения арест със 72-часова мярка за неотклонение.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети