Младеж е поредната жертва на кървавите протести във Венецуела

DenNews.bg
04.05.2017
размер на текста:

18-годишен младеж е поредната жертва на насилието във Венецуела, а близо 200 души са ранени, след като силите за сигурност влязоха в ожесточени сблъсъци с демонстранти на няколко места в столицата Каракас в поредната нощ на антиправителствени протести.
Хиляди демонстранти излязоха на протест срещу плана на президента Николас Мадуро за свикване на учредително събрание за промяна на конституцията. Според опозицията с това държавният глава цели да отложи изборите и да се задържи по-дълго на власт.
Демонстрантите опитаха да стигнат до сградата на Националното събрание, но пътят им бе препречен от части на Националната гвардия.
Силите на реда използваха сълзотворен газ, бронирани автомобили и водни оръдия, за да отблъснат протестиращите. Млади демонстранти с качулки и маски замеряха жандармеристите с коктейли „Молотов“ и с камъни.
Младежът е загинал в последвания сблъсък.
По данни на прокуратурата общо 32 души са загинали през последния месец при почти ежедневните протести с искане за предсрочни избори и за оставка на президента Мадуро.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети