Над 60% от французите харесаха повече Макрон в горещия дебат с Льо Пен

DenNews.bg
04.05.2017
размер на текста:

Значително повече французи симпатизират на Еманюел Макрон след дебата му с Марин льо Пен. Двамата кандидати за президент си размениха яростни нападки по време на последния предизборен дебат снощи.
Според експресните социологически проучвания около 63% от зрителите смятат, че Маркон се е представил по-добре от Льо Пен.
Двамата влязоха в остър спор по темите сигурност, тероризъм, икономика и образование.
Льо Пен обвини противника си, че проблемите на сигурността и тероризма напълно отсъстват от платформата му и го нарече „снизходителен към ислямския фундаментализъм”.
Макрон контрира, че кандидатката на крайните националисти разделя нацията и тласка страната към гражданска война.
„Макрон е кандидат на дивата глобализация, на несигурността, на социалната жестокост, на войната „всички срещу всички”, на икономическото ограбване на нашите големи предприятия, на раздробяването на Франция от големите икономически интереси”, заяви кандидатката на Националния фронт.
„Вашата стратегия е да казвате много лъжи. Вие сте наследница на една система, която от десетилетия просперира благодарение на гнева на французите”, обърна се към нея пък Макрон.
Двамата спориха и по въпрос и за Европа и еврото. Според Льо Пен Франция би спестявала по 9 млрд. евро на година, ако напусне ЕС.
Макрон възрази, че сумата, която Франция внася в европейския бюджет е 6 млрд. и напускането на съюза няма да спести нищо. Източник: btv

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети