Баща, нанесъл побой и заплашил съученици на сина му е предаден на съд от Районна прокуратура – Плевен

DenNews.bg
31.05.2017
размер на текста:

 Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу баща, нанесъл побой и заплашил двама съученика на сина му.

Обвинението срещу Милен А. е за това, че на 15.02.2016 г. в град Плевен, в Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” причинил на двама ученика леки телесни повреди, довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота, като деянието е извършено по хулигански подбуди - престъпление по чл.131, ал.І, вр. чл.130 от НК.

Повдигнато му е обвинение е за това , че по същото време и място се заканил с убийство на същите момчета, като това заканване възбудило основателен страх от осъществяването му - престъпление по чл.144, ал.3, вр. ал.1 от НК.

Синът на обвиняемият Ц. А., бил ученик в VІІ клас в Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” гр.Плевен. С пострадалия М. М., също ученик в ІХ „в” клас били във влошени отношения от началото на учебната 2015/2016 година, като при срещи в училището си разменяли обидни думи.

На 15.02.2016г. около 17.10 часа, по време на междучасие между пети и шести учебен час, пострадалия М. М. и пострадалия Г. Г. срещнали Ц. А. пред кабинета по информационни технологии, намиращ се срещу кабинета по скулптура, като между тях възникнало спречкване, при което М. М . и Ц. А. се сбили. Боят бил прекратен от намесата на учителка, която разделила момчетата. След случая Ц. А. се обадил на баща си – обвиняемия Милен А. и му казал, че е бил набит от две момчета. Незабавно бащата пристигнал в училището. Заварили сина си на тротоара пред училището, който му казал, че се чувствал зле, обяснил къде се намирал кабинета по скулптура, където следвало да са и момчета които са го били. Ядосан бащата нахлул в кабинета по скулптура, изкрещял на двете момчета в стаята – „Кой би сина ми?!Ще го убия!” „Ще ви убия бе!”, „Ако кажете на родителите си, не ме интересува, ще убия и вас и тях”. След което ударил едното момче - М. М. с стол по гърба. Хвърлил стола и се насочил към другото момче Г. Г., изкрещял „Ти ли би сина ми?!” и му нанесъл удар с юмрук в областта на лицето. След случая и намесата на учители, бащата си тръгнал.

Двете пострадали момчета си тръгнали от училището, като преди това споделили, че се страхували да не би обвиняемия да ги причака някъде и да изпълни заканите си, но напуснали сградата на училището, без от училищния персонал да уведомят родителите им, компетентните органи и без придружител.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети