Състезателите на СКТМ „Марек-Дигеста“ са държавни шампиони до 10 години във всички дисциплини!

DenNews.bg
29.05.2017
размер на текста:

Състезанието започна в събота с индивидуалната надпревара. Състезателите бяха разделени на групи по 4 деца. След категорични победи, Стефан Димитров и Мартин Стоянов се класираха първи в своите групи, а Светлин Колев и Никола Крумков- 2-ри и 3-ти. На 1/8 финал, Мартин победи съперника си и продължи напред, а жребия определи съотборниците Стефан и Светлин да се срещнат един срещу друг и след хубава игра, Стефан победи и продължи към 1/4 финалите. Там и двамата състезатели отново показаха висока класа и победиха категорично съперниците си и се класираха на полуфиналите. На полуфинала,отново коварен жребий определи съотборниците да играят един срещу друг. След прекрасен и успорван мач, Стефан Димитров победи и се класира за финал. На финала Стефан победи повече от категорично Даниел Димитров от Луковит с резултат 3:0 и без допуснат загубен гейм стана Държавен шампион на България за сезон 2016/2017година. Мартин Стоянов завърши турнира на 3-то място и заволюва брознов медал. В надпреварата по двойки, Стефан и Мартин станаха безапелационни Държавни шампиони! 9 годишните дупничани, завоюваха златните медали след 5 категорични победи! Но успехите не приключват до тук! Младите състезатели на СКТМ „Марек-Дигеста“, спечелиха златните медали и в Отборната надпревара!
„Това е изключителен успех! Нашите деца направиха нещо,което не се е случвало близките години. В спорт,като нашия, при над 110 клуба конкуренция в България, те завоюваха златните медали във всички дисциплини и наложиха пълна доминация,само и единственно с Дупнишки деца! Много съм горд с тях! Децата и треньорите в клуба Веселин Георгиев и Емилия Ганчева, полагат много труд в тренировките и резултатите са налице!Традицийте не се менят! Шампионските титли и големите успехи, тепърва предстоят за тези деца! Нашия клуб винаги разчита на собствени кадри! През сезон 2016/2017година, успяхме да се класираме сред 12-те най-добри клуба в страната във всички възрастови групи! За пореден път доказахме на обществеността на град Дупница,а и на цяла България,че сме клуба който създава шампиони! Искам да благодаря на треньорите, на състезателите и техните родители за постоянството, упоритостта, труда и подкрепата! И 4-мата състезатели са възпитаници на СУ „Паисий Хилендарски“ и заедно с Методи Методиев, още дълги години ще представят училището в Ученическите игри! Благодаря и на директорката г-жа Виолета Инкьова и учителите по физическо възпитание за подкрепата! “ гордо коментира Председателя на клуба- Любомир Ганчев!
На клуба предстои участие в ДОП до 12 години, Финали на Ученически игри- Девойки 8-10 клас, ДОП до 18 години, ДОП до 21 години и ДИП първенство до 12 години, където отново се очакват много успехи и призови места!

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети