Съветниците в Дупница гласуваха заплатата на ОбС шефа си, но очакват повишение на тяхната

DenNews.bg
26.05.2017
размер на текста:

 Председателят на Общинския съвет в Дупница Емил Гущеров ще получава месечна заплата от1980 лева. Това решение бе гласувано на днешната сесия на местния парламент, а размерът на възнаграждението му се определя в размер на 90% от заплатата на кмета на общината Методи Чимев, която е 2 200 лева. По време на гласуването днес се въздържаха само съветниците от групата на БСП, а техният най-изявен в изказванията член Георги Пехливански обясни това тяхно решение с факта, че в местния парламент коментарите около голямата разлика в заплатите между парламентаристите и ОбС шефа е огромна и е редно да се промени сега действащият правилик. Пехливански се съгласи, че към момента се провеждат най-много по 2 заседания на месец, но можело да стигнат и до 3 или 4. Всъщност за това, че предстои увеличение на заплатите обяви и заместник-председателя на Общинския съвет Йонко Гергов.

За информация на жителите на община Дупница общинските съветници в местния парламент получават от техните данъци всеки месец по 300 лева. Годишно сумата възлиза на 3 600 лева. Умножено по 33, колкото са съветниците, годишно на бюджета присъствието им на сесии струва на данъкоплатците сумата от 108 000 лева. С колко още ще натежи тяхното присъствие в общинския бюджет, предстои да разберем. 

По този повод ние пускаме анкета, от която искаме да разберем дали сте съгласни да бъдат увеличени заплатите на общинските съветници в Дупница. 

Включете се с вашите отговори в рубриката ни КОМЕНТАРИ

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети