6 г. затвор за кмета изнасилвач

DenNews.bg
02.05.2017
размер на текста:

Ефективна присъда от 6 г. затвор получи бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев по обвинението, че на 15 януари м.г. е изнасилил 16-годишната Ирена Белухова от Стрелча, като я е привел в безпомощно състояние. Второто обвинение е за това, че е опил с алкохолна напитка лице, ненавършило 18-годишна възраст.
Близо три часа в Пловдивския районен съд продължиха финалните пледоарии по делото, съобщи Радио Пловдив.
Адвокатът на семейство Белухови Иван Грошев пледира виновност съобразно събраните по време на разследването и съдебния процес доказателства. Адвокатът на Евстатиев - Ташкена Колчева поиска оправдателна присъда.
В последната си дума пред съда самият обвиняем отбеляза, че подкрепя казаното от своите защитници, съжалява от морална гледна точка и желае справедливост и снизхождение.
Държавното обвинение в лицето на прокурор Атанас Илиев пък настоя за наказание от 5 или 6 години "лишаване от свобода".
Районните магистрати приеха аргументите на прокуратурата и осъдиха Иван Евстатиев на 6 години затвор при първоначален строг режим. Той трябва да плати и 10 000 лева обезщетение на семейството на момичето.
Заседанието се проведе при закрити врата, за да не бъдат разгласявани подробности от интимен характер.
Миналият вторник, съдът пpиe тpoйнaтa cъдeбнa пcиxoлoгичecĸa и пcиxиaтpичнa eĸcпepтизa, според която Ивaн Eвcтaтиeв няма пcиxиaтpичнo зaбoлявaнe, aдeĸвaтeн е и мoжe дa yчacтвa в пpoцeca. Ocвeн тoвa, нямa oпacнocт зa здравето му, докато се намира в apecтa. Решението на Пловдивския районен съд подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети