Тони Блеър се връща в политиката, за да спре брезкит

DenNews.bg
02.05.2017
размер на текста:

 Бившият британски премиер лейбърист Тони Блеър смята да сформира политическо движение, за да работи за преразглеждане на позицията на Обединеното кралство за брекзит, предадоха информационните агенции.

62-годишният политик заяви, че няма намерение да се кандидатира на предстоящите парламентарни избори на 8 юни, но е готов да си "изцапа ръцете", за да даде шанс на гласувалите за брекзит през 2016 г. да преосмислят решението си.

"Историята с брезкит ме подтикна към по-активно участие в политиката. На искам да ми кажат, че не съм предприел нищо в този исторически момент." - заяви Блеър в интервю за "Daily Mirror", публикувано днес.

Според него, намерението на премиера Тереза Мей за напускане на единния европейски пазар и сключване на договор с ЕС навреди на Великобритания.

Блеър последователно отстоява тезата за оставане на страната в ЕС и нееднократно е изразявал позиция за спиране на брекзит.

Той беше премиер през периода 1997-2007 г. След това се посвети на външнополитически проблеми, като се ангажира активно с Близкия Изток

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети