Задържаха шофьора терорист от Стокхолм

DenNews.bg
08.04.2017
размер на текста:

 Шведската полиция обяви, че е арестувала мъж, който е предполагаемия шофьор на товарен камион, сгазил граждани в пешеходната зона в Стокхолм вчера.

Представители на полицията отказват да назоват предполагаемия терорист. Според шведски медии той е гражданин на Узбекистан, но тази информация не е потвърдена официално от нито една власт.Припомняме, вчера около 16 часа българско време товарен камион, превозващ бира, се вряза в и прегази хора в пешеходната търговска част на шведската столица. Четирима загинаха, а 15 бяха ранени.
След сблъсък във витрината на търговския център Ahlens, шофьорът избяга. Арестуването му стана по-късно в северните части на шведската столица. Говорителят на прокуратурата Карин Росандер потвърди, че това се е случило в предградието "Мерста".

Властите разпространиха и снимка на заподозрян мъж, без да уточняват дали смятат че е шофьорът или негов помагач.
Мъжът е арестуван като извършител на престъплението, това е шофьорът, цитира Ройтерс думи на представител на полицията. Според него арестуваният най-вероятно има и помощници, но властите не знаят да този момент никакви подробности.
Шведски медии съобщават за двама арестувани, вторият от които е контактувал със заподозрения. Макар и медиите да се позовават на собствените източници в полицията, официалните власти отричат тази информация.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети