Неутрализираха организирана престъпна група за производство и разпространяване на наркотици

DenNews.bg
04.04.2017
размер на текста:

 Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за производство и разпространяване на наркотици
Наркогрупата е действала в района на Разград, Търговище, Исперих; Операцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура
Специализираната операция е стартирала на 31 март по образувано досъдебно производство в териториалната служба за борба с организираната престъпност в Русе. В нея са участвали и разследващи полицаи от Варна и Силистра.
В хода на разследването е установено, че групата е действала от януари 2016 година. Занимавала се е с производство, държане и разпространение на наркотични вещества и техни аналози, като често си е служела със силови методи и всяване на страх сред хората в районите на разпространение. Задържан e лидерът на групата - А.Л./36г./ от разградското с.Сейдол, Е.М./26г./от с.Ясеновец, област Разград и В.Д./31г./ от гр.Омуртаг.
По време на спецакцията в центъра на Разград са проверени пет адреса и 10 автомобила. Открити са 80 г амфетамини, 40 таблетки екстази и амфетамин, 15 г марихуана, валута, както и шест везни за дозиране на наркотици. Най-голямо количество дрога е открито у ръководителя на групата А.Л., който осигурявал стоката на едро и я разпределял сред участниците за разпространение.
С прокурорско постановление тримата са задържани за 72 часа, повдигнати са им обвинения за разпространение на кокаин, амфетамини, екстази, марихуана, предимно на територията на Разград, Търговище, Исперих, Омуртаг.
Вчера Специализираният наказателен съд им постанови постоянна мярка за задържане.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети