Разследват мистериозната смърт на 14-годишен състезател по ММА

DenNews.bg
03.04.2017
размер на текста:

Полицията разследва мистериозната смърт на 14-годишен ученик и състезател по ММА от Варна. Дейман Душев е открит мъртъв в събота пред блока си на бул. "Осми приморски полк". Според полицията момчето е скочило от 8-ия етаж
Тялото на Дейман, който е ученик в Английската гимназия във Варна и е състезател по ММА с много победи, е открито около 5 часа сутринта в събота, съобщиха от полицията в града. По тялото му няма следи от насилие, но разследването продължава.
Основната версия на криминалистите е, че Дейман се е самоубил, скачайки от 8-ия етаж. Точната причина за смъртта обаче ще стане ясна след аутопсия. Назначени са и редица съдебно-медицински експертизи, които да покажат дали в кръвта на момчето има наркотици и алкохол.

Съученици на загиналия Дейман Душев обаче твърдят, че момчето е било дрогирано във варненска дискотека, а след това пребито и хвърлено от осмия етаж на блока от група тийнейджъри.
В нощта на петък срещу събота Дейман е бил във варненска дискотека в района на “Образцов дом”, съобщи Дарик радио.
Там, според съучениците му, някой е сипал амфетамини в питието на осмокласника. Той бил в компанията на други – 16-17-годишни момчета, които също били надрусани. По-късно те проследили Деймън до дома му, там го пребили и хвърлили безжизненото му тяло от балкона на блока. Тази версия засега не е потвърдена от разследващите.
Близките на момчето обаче също са убедени, че не става дума за самоубийство.
По случая Районната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети