Наглият кравар дупнишкото село Самораново Борис Дотин отнася максимална глоба от 5 000 лева за поредната паша в градинка

DenNews.bg
26.04.2017
размер на текста:

 Максимална финансова санкция, описана в Наредбата за опазване на площите за обществено ползване и отдих ще бъде наложена от кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев на жител от село Самораново. След подаден сигнал до Община Дупница за свободно движещи се едри животни в района на територия за отдих (спортен комплекс и детски кът в селото), е извършена веднага проверка от "Контролно звено". На място са установени свободно пасящи крави и бикове, които са собственост на Борис Дотин., жител на селото. Съставен му е акт от служителите на звеното. От началото на годината това е втори за същото провинение и глобата ще бъде в размер на 500 лева.
През миналата година Борис Дотин има съставени няколко акта за същите си действия, които се обжалват в съда.
Глоба ще бъде наложена и на друг жител от Самораново за допуснато навлизане на коне в обработваеми земи на негов съселянин и унищожаване на земеделска продукция. След подаден сигнал вчера, служителите от Контролно звено са установили нарушението и са съставили акт, който ще бъде в размер от 100 до 500 лева. Конкретната сума на акта ще стане ясна в законоустановения срок.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети