Американска ядрена подводница акостира в Южна Корея

DenNews.bg
25.04.2017
размер на текста:

 Американска подводница е пристигнала в Южна Корея на фона притесненията за нови изпитания на ракети и ядрени опити от страна на Северна Корея.

Въоръжената с ракети ядрена подводница "Мичиган" ще се присъедини към пристигащата група бойни кораби, водени от самолетоносача "Карл Винсън", съобщава БиБиСи.

Северна Корея отбелязва 85-ата годишнина от създаването на армията си днес. Преди комунистическата държава отбелязваше подобни събития с изпитания на ракети.

Напрежението нарасна на Корейския полуостров през последните седмици, след като САЩ и Северна Корея размениха остри реплики.

Подводницата "Мичиган" е въоръжена с 154 крилати ракети "Томахоук", като на нея се намират 60 бойци от специалните части.

Очаква се подводницата да вземе участие във военни учения с групата бойни кораби, водена от самолетоносача "Карл Винсън", изпратена от САЩ с цел показване на "мускули" на Северна Корея.

Пхенян по-рано реагира гневно на изпращането на американските бойни морски съдове към Корейския полуостров, заплашвайки, че ще потопи самолетоносача и ще извърши "супер мощен превантивен удар" срещу американската агресия.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети