Пробно кръгче с кола от дупнишка автокъща прати 22-годишен на среща с Темида

DenNews.bg
21.04.2017
размер на текста:

С едно кръгче на лъскав Мерцедес край Дупница 22-годишен столичанин успя да свали не коя да е мацка, а самата сляпа Темида.
Младият мъж си навлече неприятности със закона, след като решил да изпробва възможностите на автомобила, който си харесал в една от автокъщите при Пиперево, без колата да има табели и регистрация. Външният оглед и паленето на двигателя на място, разбираемо, не били достатъчни, за да започне сделката между купувач и продавач и клиентът поискал пробно кръгче. Обичайно изпробването на автомобилите става по улицата към и в Пиперево, заради което пък в селото има недоволство от постоянното свирене на гуми и форсиране на двигатели.
22-годишният столичанин обаче проявил повече смелост и решил да изкара автомобила на главен път Е-79. За негово съжаление обаче попаднал на полицейски патрул.
Обясненията не помогнали и срещу шофьора е образувано досъдебно производство за управление на нерегистрирано МПС.

Изпробването на автомобили, които нямат регистрационни табели, носи риск за санкция на човека зад волана, независимо дали е купувач или не. Това обаче не спира клиентите не само да изпробват автомобили без табели в района на автокъщите, но дори и да предприемат пътувания до пункта на КАТ, спестявайки такса за Пътна помощ. Рискът и печели, но и губи, затова и каръците се преброяват в бюлетините на полицията и в съдебните зали.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети