Цацаров иска наказания за две прокурорки, пили здраво в работно време

DenNews.bg
13.04.2017
размер на текста:

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе две предложения до Прокурорската колегия на ВСС за образуване на дисциплинарни производства срещу две прокурорки.
Това са Цветанка Гетова - районен прокурор на Варна и Милена Даскалова - неин заместник, информираха от прокуратурата.
Точно преди месец, по обяд, двете пристигнали в заведение със служебен автомобил, където си поръчали храна и напитки. За два часа двете поръчали 6 пъти ракия и два пъти уиски, две бири и минерална вода.
След сигнал за това, че прокурори на ръководни позиции употребяват алкохол в работно време извън прокуратурата, в 15.30 ч. на място в заведението е направена проверка.
Прокурори от АП и ОП Варна установили, че действително Гетова и Даскалова се намират в заведението и употребяват алкохол през работно време. Снети са обяснения от сервитьорите в ресторанта и е изискан касов бон за консумираните от Гетова и Даскалова храни и напитки.
В хода на проверката било установено, че двете са поръчали и консумирали 5 поръчки ракия от една марка, 1 ракия от друга марка, 2 поръчки уиски. Поръчали и консумирали са още 2 бири и 1 минерална вода.
След извършената проверка прокурорите от града си заминали, а Гетова и Даскалова не се върнали на работните си места, а останали в заведението до около 21.00 часа.
Главният прокурор за втори път предлага на Прокурорската колегия към ВСС образуване на дисциплинарни производства срещу Цветанка Гетова и Милена Даскалова.
През март той поиска да се ангажира дисциплинарната им отговорност за недопустима намеса в работата на прокурор и разследващ полицай при провеждане на следствени действия по досъдебно производство за закана с убийство.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети