Детски благотворителен базар "Да възкресим добрината" се открива на 13-и април в сградата на ГУМ-Дупница

DenNews.bg
10.04.2017
размер на текста:

 Великденски благотворителен базар организират от „ГУМ – ДУПНИЦА" ЕООД съвместно с Община Дупница. Мотото на събитието е "Да възкресим добрината", а откриването е на 13-и април от 15.30 часа на втория етаж в сградата на ГУМ.

Ще бъдат предоставени безвъзмездно щандове за изработени от деца от различните детски заведения и училища произведения, които ще бъдат изложени и продавани. Изделията на 8 учебни заведения ще бъдат изложени за продан, като всеки от тях участва със собствено мото и кауза.

6-та детска градина е с Лого: "Деца за цветен живот и жива природа". Възпитаниците ще изработят заедно със своите родители предмети, от чиято продажба ще бъдат закупени растителни видове и засадени от децата в двора на детската градина по случай 22 април- Световен ден на Земята.

Детска ясла „Пролет" е с лого „Великденско яйце от златно сърчице", като със средствата от базара ще бъдат закупени нови столчета, за да бъде обновена детската занималня.

ОУ "Хр.Ботев" село Крайници ще се представи с художествени изделия и великденски сувенири, изработени от учениците. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на ИКТ-продукти за училището.

7-ма детска градина „Калина" е с мото „Калинките на сянка през лятото", като събраните средства ще бъдат за закупуване чадъри за пясъчниците в двора.

Центърът за обществена подкрепа „За да има щастие в детските очи" ще участва под мотото "Направи добро на приятел" за събиране на средства за децата от Център за настаняване от семеен тип за изработване на детска занималня на открито в двора на центъра.

Център за социална рехабилитация и интеграция за деца /ЦСРИД/ще насочи средствата за подобряване на материално-техническата база.

Детска градина „Мечта" ще участва под мотото "Играем, учим, пеем и мечтаем" , а целта е да закупят интерактивни, модерни, дидактични игри.

Детска градина "Слънце" ще участва под мотото: „Слънцето да грее с топлите лъчи, дворът в детската градина нека озари". Средствата ще бъдат разходвани за подобряване състоянието на игровата зона в двора.

„Идеята е този базар да се превърне в традиционен. Целта е децата да видят плодовете на своя труд, да ангажираме родителите да стимулират и поощрят малчуганите и в същото време резултатът да бъде видим. Надявам се, повече хора да посетят събитието и да се включат в тази благотворителност. Всеки знае едно детенце как изработва едно изделие и колко любов влага в него. Нека да го оценим подобаващо. За да свети слънце в детските очи, нека бъдем щедри, мили и добри", коментира Управителят на ГУМ-Дупница Цветанка Вуковска.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети