КНСБ обучава 26 безработни младежи от Дупница и региона за помощник-възпитатели

DenNews.bg
09.03.2017
размер на текста:

За пета поредна година КНСБ-Дупница стартира успешно проекта „Шанс за работа“, който е част от Националния план за действие по заетостта – 2017 г.
И тази година партньор по проекта е община Дупница, респективно детските градини, където РС на КНСБ ще предостави обучения на работното място за придобиване на знания и умения на 26 безработни младежи.
Обучението ще бъде за придобиване на професия „помощник-възпитател“.
За целта ще бъдат подбрани за участие в проекта безработни лица, регистрирани в Бюрото по труда-Дупница, които са със завършено средно образование 12 клас.
Одобрените кандидати първоначално ще преминат обучение по КК „Работа в екип“ за 32 учебни часа в рамките на 4 дни и ще получат сертификати.
Ще продължат с тримесечен курс на обучение – 300 учебни часа по съответната професия.
След успешно завършване на професионалното обучение и полагане на изпит, обучаемите получават удостоверение-образец на МОН за усвоена професия „Помощник възпитател.
По време на обучението за всеки присъствен ден, обучаемите ще получават парична стипендия. На пътуващите от съседните населени места, ще им бъдат изплащани транспортни разходи срещу представен билет за автобусен превоз.
След приключване на тримесечното обучение част от успешно преминалите курсове, ще бъдат назначени за стажуване на съответните длъжности за период от 3 месеца и ще получават минималната работна заплата.
За усвоилите професия „Помощник възпитател“ стажуването ще се проведе в детските градини в Дупница.
До 13 март ще бъде направен подбор на кандидатите и веднага след това ще стартират обученията.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети