Иванка Тръмп потвърди, че ще работи в Белия дом

DenNews.bg
30.03.2017
размер на текста:

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп Иванка ще работи като негов съветник, но няма да получава заплата. Това потвърди самата Иванка. "Разбрах, че някои хора имат притеснения относно личните съветите, които давам на президента, докато се съобразявам доброволно с всички етични правила. Затова, оттук насетне ще служа на Белия дом като неплатен служител и ще спазвам същите правила като останалите федерални работници", каза Иванка Тръмп.
Съобщението й идва само седмица, след като адвокатът на 35-годишната бизнесдама съобщи пред "Политико", че клиентката му ще разполага с кабинет в Белия дом и ще има достъп до цялата класифицирана информация независимо, че не е част от работещите във ведомството. Освен това стана ясно, че новият ѝ офис ще се намира на ключово място - на втория етаж на Западното крило, до кабинета на друг от главните съветници на президента - Дина Пауъл.
Съпругът на президентската дъщеря - предприемачът Джаред Кашнър в момента изпълнява длъжността старши съветник на президента, въпреки липсата на какъвто и да било опит извън предприемачеството. Иванка Тръмп също няма опит в политиката, но присъства постоянно по време на дипломатическите срещи и разговори на баща си. Тя дори беше част от кръглата маса по време на посещението на германския канцлер Ангела Меркел в страната по-рано този месец, а наскоро беше обявено, че ще вземе участие и в международната среща W20 (бел. ред. - женско обединение в рамките на Г-20).
Силното влияние на младата двойка върху Тръмп не спира да повдига множество въпроси за евентуален конфликт на интереси и да предизвиква дебати относно липсата на ясни граници между бизнес сделките на семейството Тръмп и политическите дейности на различни негови членове. Източник: БГНЕС

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети