Земеделците на Мозер: Да подкрепим десните кандидати, въпреки разделението в демократичната общност

DenNews.bg
14.03.2017
размер на текста:

Земеделците на Анастасия Мозер не подкрепят категорично нито една от партиите и коалициите на предстоящите парламентарни избори, но призовават своите членове и симпатизанти да подкрепят десните кандидати. Това обясни за DenNews.bg лидерът на местната структура на ПП Обединени земеделци в Дупница д-р Станислава Скринска.
Партията не участва в предстоящите избори.
В декларация от централата на партията се чете силно разочарование, че демократичната общност остана силно разделена и „днес няколко предизборни коалиции едновременно претендират, че са единствената алтернатива вдясно”.
Земеделците на Мозер посочват, че от тяхна страна са положени много усилия за постигане на консолидация на силите в дясно. „Вместо широк дясноцентристки блок с обща програма, който да гарантира добро представителство на десния избирател в следващото Народно събрание, сега демократичната общност е силно фрагментирана.
Обединени земеделци отказа да участва в компромисни и безпринципни коалиции.
Тези, които най-много говориха за обединение вдясно и театрално призоваваха за консолидация, на практика минираха пътя към нея със задкулисни договорки.
Разделението на десницата е като автогол. То работи против собствения й успех и в услуга на левицата. За съжаление егоизмът и желанието за лично оцеляване на всяка цена на някои от представителите на десницата, се оказаха по-силни от каузата на обединението в център-дясно”, се казва в декларацията на Обединени земеделци.

Според тях в навечерието на предстоящото българско председателство на ЕС България не може да си позволи да смени посоката и да се отклони от европейския път.
„С поведението си на принципа „разделяй и владей”, много от формациите в център-дясно показаха, че не осъзнават своята отговорност за бъдещата политическа стабилност на страната.
За нас участието във властта никога не е било самоцел. И днес, въпреки че не участваме в предизборната кампания, организираме инициативи и отстояваме позиции, които реално защитават интересите и подкрепят българските производители, развитието на успешен и модерен агросектор и България на регионите”, се казва още в позицията.
Земеделците обаче отказват да бъде част от разцеплението в дясно.
„Ние винаги сме защитавали принципна позиция по отношение на мисията на демократичната общност, като гарант за успешното развитие на България и продължаването на реформите.
Нашата организация и занапред ще бъде последователна в отстояването на принципите на демокрацията и народовластието в България.
Призоваваме нашите членове и симпатизанти да бъдат с активна гражданска позиция и да подкрепят кандидати от демократичната общност, за да не допуснем отново на власт БСП и ДПС”, категорична е позицията на партията.

Д-р Станислава Скринска апелира членовете и симпатизантите на партията в област Кюстендил внимателно да се запознаят с кандидатите в десните листи и да направят своята оценка и избор. „Има кого да подкрепим. Вдясно има и компрометирани лица, но има и носители на десните ценности, можещи кандидати”, каза тя.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети