Откриха процедурата за избор на изпълнител за мащабното обновяване на жк „Бистрица”

DenNews.bg
08.02.2017
размер на текста:

Община Дупница обяви процедурата за избор на изпълнител за мащабните строителни дейности в най-големия квартал на града, жк „Бистрица”.
Предметът на поръчката е извършването на строително-монтажни работи по проекта за реконструкция на уличната мрежа, тротоарите, междублоковите пространства, съоръжения за игра на деца, съоръжения за младежи. Финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г., като прогнозната стойност е 4 480 197.36 лв без ДДС.


Отварянето на документите на участниците ще стане на публично заседание на 10 март, от 10,30 часа, в сградата на общинска администрация.

"След реализацията на "Зелена градска среда" в няколко квартала, ето че дойде време и за жк „Бистрица”. Надявам се да няма проблеми с поръчката и строителните дейности там да започнат още през това лято. Все пак не говорим за дейности, които ще отнемат месец-два, а за много сериозен периметър. Крайната дата за реализация е 31 май 2018 г. Реално парите, които успяхме да осигурим за жк „Бистрица” са повече, защото стартираме и подмяната на водопреносната мрежа за 1 млн. лева. Проблем, който е много сериозен за града и селата, но според възможностите ни, ще го решаваме. Вчера сключих официално договор с фирмата изпълнител за подмяната, така че започваме. Жк „Бистрица” ще стане много красиво и приятно място за живеене", коментира кметът на Дупница Методи Чимев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети